Tuesday, January 29, 2013

dulu lain, sekarang lain~

Dengan nama Allah Yang Maha Melihat  dan Maha Mengetahui

Alhamdulillah. Masih bernafaskan? Alhamdulillah.

Sekarang sedang bercuti sem. Sebulan, insya Allah, tapi 3 minggu kat rumah, seminggu lagi di Bangkok. insya Allah.

Oleh sebab sekarang ni sedang bercuti, maka, duduk dirumah, terkulat-kulat seorang diri. Macam2 yang saya buat, belajar memasak, tengok movie, dok kemas rumah dan lain2. Rumah ni, walaupun cuma 3 orang dewasa je yang tinggal, tetap kena bersihkan setiap hari sebab setiap petang, Cik Hanan atau Encik Arman datang berkunjung  untuk menyepahkan kembali. Ehem, penat betul layan budak2 yang nak membesar ni.

Owh, tengah cutikan. Ada la tv kat rumah. Walaupun saya sangat tak berminat nak tengok tv ni, tetapi, ku gagahkan jua untuk membukanya. Kot la ada cerita best~ Maka, kesimpulannya, memang tak seronok ye rancangan2 sekarang. Merepek dan kesian juga pada pelakon2 tertentu.

Sebagai contoh, SPANAR JAYA--> ntv7
Cerita ni memang dah lama. Zaman bila, saya tak ingat, yang saya ingat, dulu, memang saya layan citer ni sebab best(dulu la). Ada juga pelakon cerita ni yang dah meninggal. Pelakon yang saya kesiankan, mestilah kak Wardina. Sebab dalam cerita ni kan, dia tak pakai tudung lagi. Sekarang dah tutup aurat, comel gitu. Erk, orang2 tv ni pon, kut ya pon, consider la sikit pasai benda ni. Memang lah dah jadi hak milik mereka, tapi, ia berkait dengan maruah orang lain. Camni la manusia, fikirkan keuntungan sendiri je.

2nd, filem AKU MASIH DARA.
Yang, ni sah2 la kat astro dok ulang tayang. Dalam ni, macam lebih sikit. Sebab ada Diana Amir dan Raja Farah.Alhamdulillah, mereka pon da bertudung sekarang. sikit-sikit la dulukan~ 
janji ada usaha untuk berubah ke arah yang lebih baik.

moga Allah reda dan bantu kita untuk berubah~


0 sebut-sebut: