Sunday, September 26, 2010

operator lelaki..

بسم الله الرحمن الحيم
Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas di alam fana nih. bila baca post seorang sahabat yang terlibat dalam kemalangan, mengingatkan aku tentang kematian yang boleh jemput kita pada bila-bila masa. entahkan sempat atau tak untuk bertaubat sebelum aku pergi nanti...
okek,, mukadimah yg macam tak sesuai dengan topik sebenar..tapi,,tak pe la, sebagai peringatan pada kita.
hari ni, seorang housemate ni baru beli no hp baru. x-pax. dia nak aktifkan gprs, tp xble. yg hamba ni, nak menolong, last2, hp hamba juge yg diaktifkan gprs tuh. terbalik pulak. patutnya dia yg dok bercakap ngan operator tuh. ni, hamba pulak.
bercakap pasal operator telefon ni, haish. memang sangat tak best bagi pihak ana le. sebabnya, setiap kali call, tak kisah la pasal hp ke pasal bank ke, mesti lelaki yg jawab. bak kata Ihan, nasib hamba ni malang sebab kena berbicara dengan mereka. 
cuma sekali je perempuan yg layan. tu yg sedih tu. walaupon tak nampak muka, tapi, entah kenapa,,
malu jugak. muka terasa berbahang jerk.sebab  tu kena cakap dalam bilik je, tak nak orang lain tengok.huu~
tapi suara,,kena control selamba. cccceeeettttt,,takkan nak dyorg tau hamba tengah segan berkata-kata.
tapi hari ni, rasanya makhluk sebelah sana tau hamba tengah gelabah, boleh pulak dia gelakkan orang. hampeh,,ingat aku tak tau!!kalau kita senyum sambil bercakap, suara kitakan akan berubah sikit. lorh,,malu den. 

kesimpulannya, operator2 diluar sana, jangan la gelakkan orang, buat tak tau sudah...







3 sebut-sebut:

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

jom doa biar operator perempuan ramai..

erk..bukan operator pengeluaran wanita ek.. heh

Sejadah_ungu :] said...

oh..malu rupanya..huhu...

azni_1405 said...

>>serenity

huhu..ingat masa tamhidi..

>>akmal

haha,tu yg masuk bilik.ngee~