Sunday, May 9, 2010

dah bertambah...

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum,,hehe,,macam dah lama sangat tak update blog ni,,sampai ada orang tu mesej teman, suruh update. apa2 kisah pon boleh.ada jugak yg mintak gambar lagi,,tapi,,nak upload,,macam lama sangat,,loading jer..malas nak tunggu.dengan suasana sekarang yg asyik nak black out je,,macam leceh sangat. dan tambahan lagi kesihatan diri yg kurang sihat..huuiii,,
nak taip ni pon menggigil tangan.

nak cerita apa yerk??? tak tahu nak cerita apa.
owh ye,,terima kasih yerk kepada sahabat2 yg ingat ulang tahun hari ulang tahun kelahiran teman dan sanggup menghabiskan kredit utk meng'wish' teman. hehe..susah2 je..(poyo giler!!)
Alhamdulillah,,tak sangka dah 19 tahun teman bernafas kat bumi ni..sekejap je,,ye lar,,rasa macam baru je pakai gaun ada corak tembikai..haha,,banyak2 gaun masa kecik,,gaun tu yg paling suka dipakai..hancus sungguh,,padahal banyak lagi gaun yg ada renda2 tu.

Alhamadulillah, masih diberi peluang utk menikmati segala nikmat kurniaan-Nya. tapi,,tak serik2 sebab jarang bersyukur. hehe,, tapi, teman harap, dalam hidup teman, hari2 yg akan datang,, setiap denyut nadi teman, teman dapat sebut nama Dia, setiap helaan nafas teman, teman sentiasa ingat Dia. moga2 teman dapat mati dengan iman masih dihati...Amin..

erm,,
cuba teka,,teman dapat hadiah apa??
haha,,macam lawak pulak dah besar2 dapat hadiah lagi..
erm,,angah belanja kek coklat,,secret recipe punye,,pastu,,bakal kakak ipar teman,,insya Allah,bagi lampu tidur, ibu pulak belanja makan.

tapi,,hadiah yg best ialah..
sebab ibu ada wish teman...

maybe bagi orang lain, kalau mak sendiri yg wish, tu dah selalu,,tapi teman,,dah lama tak dengar mak teman wish, sampaikan teman lupa,,perasaan hepi atau bestnya celebrate birthday sendiri.
nak tau kenapa??

heh, ni bukan cerita sedih yerk,,tapi kalau nak sedih,,sedih lar sorang2.

erm,,yg teman ingat, last sambut, masa umur 5tahun. masa tu, kira..dah nak tamat zaman anak bongsu lar, sebab ibu mengandung adik teman yg ke-4.
hadiah, disebabkan teman nak tau perasaan budak2 perempuan lain, yg dapat teddy bear, teman pon mintak lar teddy bear,,tapi bukan bear pon sebenarnya, tapi arnab.
hehe, tapi, oleh sebab dah terbiasa main mainan budak lelaki ceh, mainan lego je padahal,,arnab tu dah terbang masuk stor.
kalau tak caya..caya2 kan ler.

masuk tadika, teman tak suka celebrate bufday sebab teman rasa macam budak kecik je( macam lar dah besaq sangat). tapi, dalam family, kitaorang still lagi sambut. baca doa selamat pastu belanja makan. kalau tak pon ibu masak special sikit lar dari biasa. sampai lar darjah 6.
DAN, darjah 6 tu lar, kali terakhir teman dengar mak teman wish teman.

sebab, malam bufday teman tu, kami,,1 family keluar utk pergi makan. baru je order,,abang saudara teman call,,beritahu yg atuk teman dah meninggal. padahal, masa tu, baru je,amik ibu dari rumah atuk kat taman U, nak pergi makan. sebab ibu teman yg jaga dia. tapi, nak buat macam mana, dah takde rezeki ibu teman, utk ada kat situ masa arwah atuk teman meninggal.
memang time tu, ibu teman terus cancel order kita orang, patah balik pergi rumah atuk. hui..pergi kedai makan tu, takde lar jauh sangat pon, kat area2 tu jugak. kesimpulannya..
bufday teman=atuk teman meninggal.

masuk form 1, memang dah takde dah family teman yg wish teman utk bufday. sampai lar tahun lepas, 2009. sebab tu la, bila ibu teman wish hari tu, macam terharu jugak la. pastu, angah beli kek, serious, malu pulak nak potong kek.haha..nasib baik takde nak menyanyi2 nih.merepek je...

pengajarannya..
~bersyukur dengan apa yg ada.
~makin lama, masa kita makin pendek, hargai masa yg ada untuk kita, dan dia yg kita sayang.
~kepada sesiapa..yg merasakan hidup teman ni sentiasa gembira serba-serbi,,yg pernah mengatakan bahawa,, teman tak tahu erti kesedihan hidup,,percayalah,,setiap manusia ada ujian masing2 yg harus kita tempuhi, bezanya jenis ujian itu, masa dan bagaimana kita mengharungi ujian tersebut atau lebih mudah..cara kita pandang ujian itu sebagai apa???
kita kena optimis,,cewah macam lar teman ni optimis sangat.
~jagalah diri anda kerana..kesihatan itu adalah hadiah yg tak ternilai..hehe





2 sebut-sebut:

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

heh

panjang noo post ko ni..
x sempat nak baca sume ..

pape pun
wish u all the best
n May Allah Bless Us...

=)

azni_1405 said...

2 miss serenity,,

huhu,,tx,,ko pon,,selamat mengajar kanak2..