Monday, August 16, 2010

dah balik jb..wee~ ^o'

بسم الله الرحمن الحيم
 
Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah. jumaat lepas dah selamat balik ke johor. sampai2 memang kena membebel dengan angah sebab tak bagitau dia awal2. nasib je dia pinjam kereta tunang dia. kalau tak, memang teman g merempit la petang tu. haha.

pastu, kena bebel lagi sebab--> balik sorang2. takde geng.haha..dah macam kes parah ke?? tak la.

tapi yang parahnya, memang cuci mata la masa dalam bas. dalam tau. bukan kat luar je.hoho. walaupun duduk kerusi single lagi mingle, kat sebelah sederet je jate2 ngan anak dara orang nih. yang sedihnya, semua pakai tudung, sorang je tak pakai tudung. apa-apa la.

tapi memang tak ble blah,,ble plak wat benda aneh2 depan teman. adoi,,nasib je ble bukak spec,law tak mau putuih urat mata..huhu..

sejuk sangat kot, yang jatenye dok usap2 tangan makhluk tu. haish, teman dok sorang, lek je. tak sejuk pon. tu la, lain kali pakai pakaian yang tebal sikit. walaupun setakat baju kurung, cukup untuk menghangatkan tubuhku.hehe..hampeh sungguh.

pastu, dah namanya, dalam bas, mu ingat nih, ngorok atas katil ke??
tuan2 wa puan2 expect ada segala jenis bantal ke kat dalam bas tuh??yang dok main pelok2 tu pe hal..
owh, dah tukar status jadi bantal peluk ke?? ahaks,,sikit punya kesian la makhluk yang bertukar jadi bantal peluk. 

tu, rasanya, orang lain macam dah biasa kot. tapi,bukan teman ek. at least, nak wat benda yang pelik2 wa aneh2 tu, hormat la orang lain. ni tak, saja ja nak tolong teman tambah dosa. hancus sungguh. memang tak ble pakai. lagi satu, agak2 la, kat tempat yang macam tak awam sekalipon. ni kes tak kisah bulan mulia ke tak la nih. mu main tibai je nak buat apa walau dimana jua.

citer lain, makhluk yang dok belakang teman pulak,memang ngak reti2 nak berhenti mengunyah..
dari masuk bas, sampai la turun, mengunyah je kerjanya.keluar segala bunyi. yang xtahan tu,muka melayu, tapi tak tau la kalau2 orang sabah kristian kan. no komen.

tu citer on the way nak balik jb. 

citer nak balik nilai pulak. 

fuh2..nasib je la inche angah belikan tiket, dok le sebelah dak lelaki. form 5. Ya ampun...teramatlah peramah,, dia bercakap dari larkin sampai kat melaka. walawei, mamat ni, teman yang dengar ni pon penat, dia boleh pulak tak penat. dah la bas double2 plak tuh, mau tak gayat. cuak beb naik bas tu. kat MY ni, ada je angin lintang, kang ada gak yang terbang masuk gaung, waseyman, memang wat aksi ngeri spontan namanya. 
 
tapi, alhamdulillah, sampai jua dengan selamat walaupun dalam keadaan hujan lebat.

erk,,macam dah tamat nak membebel kat sini...
 
wasalam
huuii~dalam debaran nak pergi interviu ini jumaat. doakan yer..

                                         

3 sebut-sebut:

miss s.e.r.e.n.i.t.y said...

ngee..

habis hikayat che aini sume kuar

by the way
All the best for the incoming interview

i knew you can do it
practice makes fluent ..
=)

Tomato Gurl's Life said...

good luck 4 interview dear :)

azni_1405 said...

>>miss serenity

huhu..tq2.. ketaq beb nak g nih..

>>miss tomato

hehe. doakan la ek..