Tuesday, August 3, 2010

boleh je sebenarnya

بسم الله الرمن الرحيم
 
Assalamualaikum wbt.
Erm, setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. cuma, sama ada ia digilap atau tidak. dipamerkan atau dipendam. bak kata seorang senior kat sekolah dulu, dalam diri kita, ada potensi dalam sesuatu bidang. tapi, bergantung pada kita sama ada nak keluarkan atau biar je kat dalam diri kita.

erk, tapi, sekarang ni bukannya nak tulis pasal tu. just nak share, yang kita sebenarnya boleh je buat sesuatu yang kita tak pernah, jarang, kadang-kadang atau takut nak buat. mungkin sebab perasaan malu, rendah diri, tak confident yang membataskan diri kita untuk lakukan sesuatu diluar kebiasaan kita. 

contohnya, teman le... hehe..
erm, ada 1 hari tu, masa kelas BA, kena cakap arab. depan kelas. spontan. eeiittt... sogan den. kalau dengan ustaz ke, ustazah, macam tak kisah sangat walaupun salah, bantai aja la. haha. ni ngan budak lelaki. huhu..tu la, selama ni, kalau cakap kat depan macam dah ada skrip je...ni, hah, amik la...spontan terus. nasib je soalan yang simple2. paham le. law tak paham pon, kena pahamkan--> tanya orang depan.

erm,,masa awal2 tu ketaq naa~ tapi lama2 kat depan tu, macam best pulak..haha,, sewel sikit...walaupun salah, member2 ketawa, kita ketawa dengan mereka, dan mereka juga ketawakan kita, tapi ada sesuatu yang teman dapat. 
 
owh, walaupun salah..hehe..ngee ~

pastu, ada lagi kelas BA, kena gak cakap kat depan. haish..napa la asyik namaku ja yang naik nih...
aina punya pasal la ni..tapi, mereka, walaupun ketawa2, tapi, tetap bersama, tetap memberi sokongan untukku supaya terus berusaha sebaik mungkin. walaupun nervous gak masa tu, tapi, macam biasa lar,,janji cakap something, diaorang faham, walaupun cakap ikut bahasaku sendiri, haha,,hilang segala nahu arab yang dah belajar. 
 

erk,,sedang nervous, mana la mau ingat~

wasalam.

p/s: tx 4 being my frenz..all of u

1 sebut-sebut:

iammuslimah said...

he3..cam kenal banner special handmade 2...