Tuesday, June 15, 2010

petua kurangkan rabun

dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum wbt.

hype, kali ni, teman nak kongsi, cara2 untuk mengurangkan rabun. kiranya, entri kali ni sangat berguna la pada sang rabun diluar sana.huhu.

keyh, caranya, juz, kita biarkan mata kita kena pada wap air yang keluar masa kita masak nasi. bukan masak nasi goreng ek. tapi, ketika kita tanak nasi tu. dari beras nak pergi ke nasi. gitu la.

maybe pedih sikit kot. erm,,bukan kot, memang betul pedih pon. huhu, petua ni memang boleh dipercayai la. sebabnya, teman memang dah pernah cuba dan berjaya. Alhamdulillah.

tapi, oleh sebab masa tu nak cepat dan kesuntukkan masa, dapat buat kat sebalah mata je, mata belah kiri.

dan akibatnya, power mata kiri lebih rendah dari belah kanan. tapi sangat jauh pulak bezanya. masa buat tu, darjah 6, belah kiri juz 75, belah kanan tak ingat la, tapi dekat 200 gak la. uish, tu je la sekali pernah cuba, sebab dah malas nak berdiri kat sebelah periuk nasi tu.huhu

keyh..tu jerk..
wasalam.

10 sebut-sebut:

aNiSa hANg tUaH said...

hoh .siyes?
thnks..
nis rabun dr form 3.
hohoh
;(

azni_1405 said...

>>anisa hang tuah

yup,,kita rabun dari darjah 6. memang keturunan. tapi,,better buat kiri kanan,lw x, bezanya jao..

nnt sebelah tebal,sebelah nipis.huhu

fitri said...

eh..yeke camtu...wa best ni...ley kurgkan power..slalu asik naik je..hehe..nak buat lasik xmampu...

ZiErWa zAiNaL said...

ye ke?huhu..nk cubelah..spek mata hilang...sellau x nmpk..


kalau sudi komen la entry saya..
rumah sewaku syurgaku

Colourful life said...

cm takut ja nak kenakan wap masak nasi kat mata..

hihik..
thakz..gtaw....^_^

azni_1405 said...

>>fitri

insya Allah, boleh je.ala, muda2 memang power selalu naik, da tua, tukar ke rabun dekat pulak.kui3...

>>zierwa zainal

hehe,,kalau spec hilang, kena pakai tali r patutnya.huhu,,gurau saja..

>>colourful life

erm,,kalau takut, kena beranikan. jangan risau, wap tu tak wat papepon. wat rasa pedih je sebab panas.

>>all

selamat mencuba!!

M Firdaus said...

betul ke petua ni. kang buat nanti buta pulak. bukan terus rabun.

azni_1405 said...

>>M Firdaus

insya Allah..saya dah buat pon, kesannya, alhamdulillah..

Anonymous said...

menjadi ke nie ? Wap die boleh kurangkan power dua2 belah mata eh ? power saya 400++ . dua2 belah .

azni_1405 said...

>> anonymous

insya Allah. saya dah pernah cuba, alhamdulillah. samapai sekarang power sebelah kanan lagi tinggi dari kiri sbb dlu buat sebelah kiri je. lagipun buat benda ni, pedih sikit mata sebab wap panas kan.

kalau x yakin, bole la try mana2 produk kat market skrg.. kot la ada yg boleh dipercayai.

papepon, semua ni kuasa Allah.. ^^